Wie ben ik

En hoe ik bij geboortefotografie kom...

Foto's maken vond ik altijd leuk. Vooral tijdens mijn reizen naar Azië deed ik dit graag. Ik had nooit de ambitie om geboortefotograaf te worden maar toen ik eens een geboortefoto voorbij zag komen dacht ik: ja dat is tof!, dat is wat ik wil doen: geboortefotografie! Maar waar begin je dan? Ik ben gestart met het fotograferen van zwangeren en newborns, voornamelijk van bekenden. En toen ik hier net mee gestart was vroeg een zwangere vriendin, die van mijn  droom op de hoogte was, of ik haar bevalling wilde fotograferen. Blijkbaar was dit nodig. Het kwam sneller op mijn pad dan aanvankelijk gepland. Maar dingen laten zich niet plannen, zo blijkt. En waar ik met knikkende knieën dacht ' hoe ga ik dit doen' heb ik besloten ja te zeggen. Gevoel boven verstand. Ik heb last minute (ze was binnen 3 weken uitgerekend) nog een workshop geboortefotografie gevolgd. En toen ik eenmaal opgeroepen werd en Lizz geboren mocht zien worden wist ik zeker: dit is wat ik wil! We zijn nu een jaar verder. Inmiddels heb ik een workshop geboortefotografie gevolgd en heb ik al meerdere geboortes vast mogen leggen, zowel in het ziekenhuis maar de meesten thuis. Aangezien iedereen zichzelf geboortefotograaf mag noemen wilde ik mij onderscheiden. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om een éénjarige verdiepende opleiding tot geboortefotograaf te volgen aan de Child Birth Photo Academy. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond. 

Ik ben Deborah Puijk, 38 jaar oud en woonachtig in het plaatsje Vorden in de mooie Achterhoek. Ik woon hier samen met mijn partner, onze twee jongens van 7 en 4 jaar oud, twee honden (sint bernard en old english bulldog) en 1 haan (onze 10 hennen zijn recent gedood door een onbekend iets..). Als het aan mij had gelegen waren we ook al in het bezit van schapen en varkens maar mijn partner vreest een ware dierentuin.
Na het volgen van de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening en de opleiding pedagogische wetenschappen ben ik in. 2008 gaan werken in de strafrechtketen. Ik hou van contact met mensen, ben authentiek en oprecht en kijk nergens raar van op (nee, echt niet).  Dit laatste komt mede door 14 jaar ervaring met delinquenten. In 2022 heb ik besloten ontslag te nemen en sindsdien ben ik fulltime geboortefotograaf.


En verder hou ik van...

Werken in mijn moestuin

Klussen thuis (verven, vloeren leggen, behangen)

Wandelen met de honden

Bakken/koken

Wijn drinken

Tatoeages

Uit eten gaan

(Teveel)sushi eten

Mijn naasten zien

Spelletjes spelen

Naar de sauna gaan

Voor de houtkachel zitten

DESIGN BY PUIJK FOTOGRAFIE

PRIVACY POLICY

© 2022 Puijk Fotografie