Wat kost een geboortefotograaf

Geboortefotografie is een behoorlijke investering, daar ben ik mij zeker van bewust. De afgelopen week werd ik niet geboekt omdat de aanstaande ouders de kosten voor een geboortefotograaf te hoog vonden. Toen ik gisteren een newbornshoot had, en vroeg aan de ouders hoe ze bij mij terecht waren gekomen, vertelden ze aanvankelijk op zoek te zijn geweest naar een geboortefotograaf. Ook zij vonden de prijs voor een geboortefotograaf te hoog. De prijs ís ook hoog. Voor velen is een bruidsfotograaf ook veel geld maar een soort van ingecalculeerd. Het is immers ook ‘ gebruikelijker’ om je bruiloft te laten fotograferen dan de bevalling. De laatste jaren is geboortefotografie wel in opmars.

Hieronder de redenen waarom ik vraag wat ik vraag;
– vanaf week 37 a 38 sta ik op wacht , t/m week 42 (ik ben dan dus 24/7 beschikbaar voor mijn klant). 
– ik kan om deze reden maar 2 a 3 geboortes per maand aannemen.
– ik ben aanwezig vanaf ongeveer 5 cm. ontsluiting tm 2 uur na de bevalling (dat kan dus slechts enkele uren zijn maar ook 20 uur).
– de nabewerking van de geboortefoto’s vraagt (heeeel veel) tijd.
– omdat ik het contact met de aanstaande ouders erg belangrijk vind zie ik de ouders vaker dan bij een ‘reguliere’ shoot. Ik voer het intakegesprek altijd bij de ouders thuis, lever de foto’s thuis af en lever ook het album thuis af.
– vervolgens heb ik natuurlijk ook mijn reguliere kosten als fotograaf (verzekeringen, website, softwareprogrammas). Als geboortefotograaf werk ik met lichtsterk (en dus kostbare) apparatuur, aangezien de meeste bevallingen ‘s nachts zijn.

Als je bovenstaande vergelijkt met een bruidsfotograaf zie je dat dat (financieel gezien) veel aantrekkelijker is als fotograaf (je weet immers wanneer je de bruiloft hebt, hoeveel uur die is etc.).
Geboortefotografie is echter zo waanzinnig mooi om te doen en is dan ook écht wat ik het liefste doe…
Mocht je vragen hebben over mijn geboortefotografie tarieven, of in termijnen willen betalen bijvoorbeeld hoor ik graag van je, veel is mogelijk!

geboortefotograaf

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DESIGN BY PUIJK FOTOGRAFIE

PRIVACY POLICY

© 2022 Puijk Fotografie