Geboortefotografie opleiding

geboortefotograaf Zutphen
geboortefotograaf Zutphen

In mijn vorige blog konden jullie lezen hoe het mij verging toen ik voor het eerst als geboortefotograaf aan de slag kon. Ik noemde mijzelf toen overigens nog niet geboortefotograaf. Ik had immers geen idee wat ik er van zou vinden en hoe het mij af zou gaan. Ik bleek het dus fantastisch te vinden en heb mij om die reden, niet lang daarna, aangemeld voor de opleiding tot geboorte- en newbornfotograaf aan de Child Birth Photo Academy (https://childbirthphotoacademy.nl/). Ik wilde mij verdiepen in geboortefotografie en meer kennis opdoen. Dit betrof een éénjarige opleiding die ik in maart 2022 positief heb afgerond. We leerden het bijzondere vak van twee fotografen die nog actief als geboortefotograaf werken waardoor de kennis zeer actueel was. We leerden over toepassen van het licht (of eigenlijk; het ontbreken van licht. De bevallingen vinden veelal ‘s nachts plaats en daarnaast heeft het dimmen van licht een positieve invloed op de bevalling), over compositie, bewerking, apparatuur én over het opzetten van je eigen bedrijf. Want dat betreft, naast de geboortefotografie, een behoorlijke klus. We hadden meerdere gastcollege’s. Zo kregen we onder andere een hele dag een workshop flitsen en werd een lesdag aan videografie tijdens de bevalling besteed. Ook hadden wij een hele dag les van Eva Rose. Zij is een fantastische (!) doula en geboortefotograaf uit Noorwegen. Voor de laatste lesdag moesten wij 25 foto’s van een bevalling afleveren. Ik heb gekozen voor een thuisbevalling, dit was een badbevalling. Heel erg leuk om ook de foto’s van mijn medestudenten te zien. We hebben allemaal enorme stappen gemaakt. Nu is het een kwestie van doorzetten. Ik ga verder werken aan mijn bedrijf en nog meer trachten dicht bij mijzelf te blijven. Zowel in de fotografie als in mijn bedrijfsvoering. Dat is al met al wel het belangrijkste wat ik heb geleerd het afgelopen jaar: ik wil het doen zoals het bij mij past (puur, authentiek, ietwat chaotisch en een beetje zweverig 😉 )

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DESIGN BY PUIJK FOTOGRAFIE

PRIVACY POLICY

© 2022 Puijk Fotografie