Geboortefotografie Doetinchem

geboortefotograaf Doetinchem

De allereerste bevalling die ik als geboortefotograaf mocht vastleggen vond plaats in het ziekenhuis in Doetinchem. Hoewel de moeder graag thuis had willen bevallen kon dit wegens een medische indicatie helaas niet doorgaan. Ik leerde W. kennen net na mijn bevalling van onze jongste. W. was toen net bevallen van een tweeling. We raakten bevriend en zij was op de hoogte van mijn wens om ooit als geboortefotograaf te werken. Toen W. zwanger was van hun vierde kindje vroeg zij mij als geboortefotograaf. Een enorme eer natuurlijk. Door Corona was het spannend of er een geboortefotograaf in het ziekenhuis in Doetinchem werd toegelaten. De uitgerekende datum naderde. Ik deed (nog snel) een workshop geboortefotografie en niet veel later werd ik gebeld door W. Ik zat op kantoor, had casuïstiek en werd gebeld dat er ontsluiting was. Ik wist dat ze die ochtend controle hadden. W. zei: “ik denk dat ik nog wel naar huis mag dus je hoeft niet te komen”. Op dat moment werd de telefoon door de man van W. overgenomen: ” Deborah, je komt nu naar het ziekenhuis. Het begint”. W. was hier nog niet zo zeker van maar ik besloot wél het zekere voor het onzekere te nemen. Ik wilde natuurlijk niet mijn allereerste geboortereportage missen. Ik reed in dertig minuten vanuit Zutphen naar Doetinchem en toen ik daar aankwam leek alles redelijk rustig. Er werd geluncht door W. en S. De weeen waren wel aanwezig, ook tijdens de lunch en deze versterkten zich binnen een mum van tijd. Het was een enorme weeenstorm en die zich voltrok. W. kon nog net in het ziekenhuisbed gaan liggen en de persdrang was meteen aanwezig. En niet veel later werd daar een prachtig meisje geboren. W. moest helaas naar de OK waardoor de papa alleen was met hun pasgeboren dochter. Gelukkig heb ik hierin veel vast kunnen leggen zodat W. dit later allemaal terug heeft kunnen kijken. Ik vond mijn rol als geboortefotograaf, en vriendin, prachtig. Door deze kans, waar ik W. en S. heel dankbaar voor ben, wist ik dat ik als geboortefotograaf wilde werken en heeft geboortefotografie echt mijn hart gestolen.

COMMENTS

PLAATS JOUW REACTIE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DESIGN BY PUIJK FOTOGRAFIE

PRIVACY POLICY

© 2022 Puijk Fotografie